De Boer 'had vraagtekens' bij Ajax-aankoop: 'Nu meer dan 40 miljoen waard'

De Boer 'had vraagtekens' bij Ajax-aankoop: 'Nu meer dan 40 miljoen waard'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 14:33ma 11-03-2019 om 14:33

Ajax-trainer Erik ten Hag kan niet meer om David Neres heen, stelt Ronald de Boer. De 22-jarige Braziliaan speelde een ijzersterke pot tegen Real Madrid en was tegen Fortuna Sittard de meest gevaarlijke aanvaller aan Amsterdamse zijde.

"Dat hij is opgeroepen voor het Braziliaans elftal heeft hem goed gedaan. Hij was verreweg de gevaarlijkste man. Neres kun je er niet meer uithalen", concludeert De Boer bij Dit was het weekend op FOX Sports na de 4-0 zege op de Limburgers. "Het is mooi om te zien dat hij het toch weer oppakt, hoewel hij een maand geleden nog geen zekerheidje was."

De vleugelaanvaller leek de concurrentiestrijd van Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Dusan Tadic te verliezen. "Het is een luxeprobleem natuurlijk", erkent De Boer, die aanvankelijk net als veel analisten niet kapot was van Neres. "Hij was ook best duur. Ik weet nog goed dat we heel veel vraagtekens achter hem hebben gezet."

"Op een gegeven moment gingen  wel een paar van die vraagtekens weg, maar hij heeft ons ongelijk bewezen. Hij is nu gewoon meer dan veertig miljoen waard", besluit de voormalig middenvelder.

Lees ook: Neres drukte teammanager Brazilië weg: 'Mijn beste week ooit als voetballer'

Poll

Een goede beslissing van bondscoach Tite om Neres bij het Braziliaanse elftal te halen?

(7282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws