Derksen over bedreigingen Van der Sar en Overmars: 'Ik kijk er niet van op'

Derksen over bedreigingen Van der Sar en Overmars: 'Ik kijk er niet van op'

11-03-2019 19:37
71

Johan Derksen is niet verrast door het nieuws over Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar. De twee zijn maandenlang lastiggevallen door de zaakwaarnemer van voormalig Jong Ajax-speler Mees de Wit, meldde het Algemeen Dagblad eerder op de maandag.

De Veronica Inside-analist 'kijkt hier niet van op', laat hij weten bij de radio-uitzending van collega Wilfred Genee. "Die zaakwaarnemers zijn natuurlijk de grootste parasieten van de voetbalsport", aldus De Snor. "Die mensen pakken een paar miljoen commissie met elke deal. Dat willen ze dan ook nog via louche routes uitbetaald krijgen. Als een club fatsoensnormen heeft en dat niet doet, heb je een ernstig probleem. En dat kijk ik er niet van op dat ze tot dit soort dingen in staat zijn."

Derksen zelf heeft tot drie keer toe politiebescherming gehad tijdens zijn carrière als hoofdredacteur van Voetbal International en als tv-analist. "De eerste keer vanwege de hooligans in Den Haag. Dan komt er een agent aan de deur en die zegt: wij zijn getipt, ze zijn iets van plan in Den Haag. En dan heb je opeens politiebescherming."

Zijn meest recente bedreiging kwam uit Tilburg. "Er was een man, die heeft het politiebureau in Tiburg gebeld: als die Derksen in Tilburg komt, schiet ik hem kapot. Maar daar had hij wel een goede reden voor", weet Derksen nog. "Wij vullen altijd de Toto in op tv. En toen heb ik Willem II laten verliezen van Feyenoord. Toen kwam hij tot de conclusie dat ik om zeep geholpen moest worden."

Lees ook: 'Doorgedraaide zaakwaarnemer bedreigde Overmars en Van der Sar maandenlang'