Haller getipt voor Les Bleus: 'Denk dat hij wel op de deur klopt, hij is sterk'

Haller getipt voor Les Bleus: 'Denk dat hij wel op de deur klopt, hij is sterk'

12-03-2019 18:28
30

Arnold Bruggink denkt dat het een kwestie van tijd is voordat Sébastien Haller in het Franse elftal speelt. De goalgetter van Eintracht Frankfurt, die in de zomer van 2017 na drie succesvolle seizoenen vertrok bij FC Utrecht, maakt veel indruk op Bruggink.

Haller trof al veertien keer doel in de Bundesliga en nam in de Europa League vijf treffers voor zijn rekening. "Waarom hij dan niet bij het nationale voetbalelftal van Frankrijk speelt?", vraagt Bruggink zich af in het Eindhovens Dagblad. "Die hebben natuurlijk een overschot aan goede spelers. Maar ik denk dat hij wel op de deur klopt. Hij is nog maar 24 en is zowel fysiek als technisch sterk."

"Bovendien hebben Fransen over het algemeen een professionele houding", vervolgt Bruggink. "Fransen raken niet snel van slag als ze even niet spelen, waar Nederlanders eerder geneigd zijn om te klagen. Zo zat hij maandagavond tegen Düsseldorf ook op de bank, al was dat waarschijnlijk om hem te sparen."

"Als hij op achttien goals en twaalf assists uitkomt aan het einde van dit seizoen, dan melden clubs zich vanzelf. Frankfurt zou dan gek zijn om hem niet te laten gaan. Hij heeft laten zien dat hij in de Bundesliga goed uit de voeten kan en ik voorzie dat hij nog niet aan zijn plafond zit, er zit zeker nog rek in."