Villas-Boas duikt op in Amsterdam: 'Hopelijk zijn De Ligt en De Jong voorbodes'

Villas-Boas duikt op in Amsterdam: 'Hopelijk zijn De Ligt en De Jong voorbodes'

12-03-2019 20:12
31

André Villas-Boas was zondagmiddag aandachtig toeschouwer bij Ajax-Fortuna Sittard en hield dinsdag een lezing tijdens een KNVB-congres. De oud-trainer van onder meer FC Porto, Chelsea en Tottenham Hotspur is blij dat het Nederlands voetbal de weg omhoog weer heeft gevonden.

De momenteel clubloze Portugees keek zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena met speciale aandacht naar Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. "Zij zijn de spelers over wie iedereen het heeft", laat hij weten aan FOX Sports. "Spelers van 21 en 19 jaar die er al heel volwassen uitzien, net zoals we dat vroeger vaak gezien hebben. Hopelijk is dit ook een voorbode voor wat de toekomst gaat brengen."

Villas-Boas kreeg ook vragen over een mogelijk Champions League-triomf voor Ajax, maar heeft daar een hard hoofd in. "Je kunt alleen maar dromen van zo'n stunt", aldus de hoog aangeschreven trainer. "De Champions League kan soms voor een verrassing zorgen, maar er zijn nog veel sterke teams over: FC Barcelona, Atlético Madrid, Bayern München... Ploegen die moeilijk te verslaan zijn. Of het realistisch is voor Ajax? Heel erg moeilijk."