Loting Ajax: de mogelijke tegenstanders in kwartfinale van de Champions League

Loting Ajax: de mogelijke tegenstanders in kwartfinale van de Champions League

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 09:00vr 15-03-2019 om 09:00

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 09:14vr 15-03-2019 om 09:14

Op vrijdag 15 maart komt Ajax te weten welke tegenstander het treft in de kwartfinale van de Champions League. Er staat Ajax sowieso een loodzware opgave te wachten, al lijken er - op papier althans- tegen sommige teams ook kansen te liggen. 

Ajax zorgde op 5 maart voor een waanzinnige stunt door titelhouder Real Madrid uit de Champions League te knikkeren. Na een ongelukkige 2-1 nederlaag in de Johan Cruijff Arena won de formatie van Erik ten Hag met 4-1 in Santiago Bernabéu. Door die zege voegde Ajax zich bij de laatste acht van het toernooi. Vrijdagmiddag staat de loting voor de kwart - én, direct daar achteraan, de halve finale op het programma. 

Lees ook: Kassa rinkelt in Amsterdam: Champions League-inkomsten naar ruim 75 miljoen

Inmiddels is bekend welke acht ploegen zich hebben geplaatst voor de kwartfinale. FC Porto won over twee duels van AS Roma, Manchester United knokte zich voorbij Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur won uit én thuis van Borussia Dortmund. Manchester City had geen enkele moeite met Schalke 04 en ook Juventus plaatste zich voor de kwartfinale. Na een 2-0 nederlaag in de eerste ontmoeting met Atlético Madrid bezorgde Cristiano Ronaldo de kampioen van Italië dinsdagavond hoogstpersoonlijk een plek bij de laatste acht: 3-0. 

Daar voegden zich woensdagavond nog twee ploegen bij. FC Barcelona was in eigen stadion met liefst 5-1 te sterk voor Olympique Lyon en dat was na de 0-0 in Frankrijk ruim voldoende. Liverpool klaarde na een 0-0 in eigen huis de klus in de uitwedstrijd: Bayern München werd met 1-3 verslagen. Daarmee zijn alle kwartfinalisten van de Champions League bekend.

Geplaatst voor kwartfinale

Ajax
FC Porto
Manchester United
Tottenham Hotspur
Juventus 
Manchester City
FC Barcelona
Liverpool FC

Loting en speeldata

De tegenstander van Ajax is dus nog niet bekend, de speeldata voor de twee duels in de kwartfinale van het miljardenbal zijn dat wel. De eerste clash staat gepland voor dinsdag 9 of woensdag 10 april. De returns volgen op dinsdag 16 of woensdag 17 april.

Vrijdag wordt door de UEFA ook direct geloot voor de halve finales. Ajax weet dus meteen wie de tegenstander is bij de laatste vier wanneer het lukt om de kwartfinale te overleven. De loting begint om 12.00 uur. 

Op welke tegenstander hoop jij in de kwartfinale? En kan Ajax dit seizoen all the way gaan en de Champions League winnen? Laat het weten in de comments! 

Poll

Wie zou jij graag als tegenstander van Ajax willen zien?

(18010 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws