LIVE-discussie: Labyad in basis bij Ajax, De Jong wél op de bank tegen PEC

LIVE-discussie: Labyad in basis bij Ajax, De Jong wél op de bank tegen PEC

13-03-2019 17:23 Laatste update: 17:32
180

Ajax begint zonder Frenkie de Jong en Hakim Ziyech aan de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Bij de Amsterdammers keert Lasse Schöne terug in de basiself en is ook een plekje ingeruimd voor Zakaria Labyad.

De Amsterdammers kunnen in de Johan Cruijff Arena de achterstand op koploper PSV verkleinen tot twee punten. Bij Ajax ontbreken De Jong en Ziyech in de basiself. De Jong heeft liesklachten, maar zit wel op de bank. Ziyech heeft last van zijn kuit en ontbreekt helemaal in de wedstrijdselectie. Bij de Amsterdammers vallen verder de namen van Ryan Gravenberch en Noa Lang op. De jongelingen mogen woensdagavond allebei hopen op speelminuten.

Bij PEC Zwolle spelen meerdere spelers met een Ajax-verleden. Onder meer Zian Flemming heeft een basisplek tegen zijn oude de club. Flemming staat in de spits. Verder speelt Vito van Crooij op de plek van Stanley Elbers. Bram van Polen zit op de bank.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van de Beek; Neres, Labyad, Tadic; Dolberg.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Clement, Namli, Hamer; Van Crooij, Flemming, Van Duinen.