FC Barcelona stuurt Memphis en Lyon met ruime nederlaag terug naar Frankrijk

13-03-2019 22:56
80

FC Barcelona heeft Olympique Lyon uitgeschakeld en zit bij de laatste acht van de Champions League. Het werd in de tweede helft nog even spannend, maar uiteindelijk liepen de Spanjaarden ruim weg bij Memphis Depay en co.: 5-1.

Lyon begon nagenoeg met dezelfde opstelling als drie weken geleden in Frankrijk. Alleen Bertrand Traoré en Martin Terrier ontbraken in de basiself. Depay en Mousa Dembélé vormden het spitsenduo. Barcelona ging in Spanje op zoek naar de vroege voorsprong en kreeg die bijna via Lionel Messi. Lyon had ruim een kwartier nodig om zich in de wedstrijd te spelen, maar incasseerde daarna alsnog de openingstreffer. Lyon-verdediger Jason Denayer maakte een overtreding in het strafschopgebied en gaf een penalty weg, die Messi met een panenka benutte.

Lyon vreesde een walk-over, omdat Philippe Coutinho er ruim tien minuten later ook nog 2-0 van maakte. Op aangeven van Luís Suarez maakte de Braziliaan de tweede Spaanse treffer. Barcelona kreeg voor de rust nog meer grote kansen, maar een ruimere achterstand werd Lyon bespaard. De Fransen haalden de rust met een 2-0 achterstand.

Vroeg in de tweede helft werd het toch weer spannend na de aansluitingstreffer van Lyon. Lucas Tousart schoot de bal in de 57e minuut in het Barça-doel na een mini-scrimmage. Het duurde even voor de VAR de goal goedkeurde, omdat er mogelijk sprake was van buitenspel, maar na drie minuten kwam er groen licht. Lyon zette alles op alles om een stunt te bewerkstelligen. Memphis moest plaatsmaken voor Traoré, die voor aanvallende impulsen moest zorgen, maar veel meer kansen kregen de Fransen niet.

Na een mogelijkheid van Coutinho besliste Messi het tweeluik met de 3-1. Daarna mocht Gerard Pique er op aangeven van Messi nog 4-1 van maken en besliste Ousmane Dembélé de einstand op 5-1.