'Ik werd afgewezen door Feyenoord. Jaar later nog een poging. Weer afgewezen'

'Ik werd afgewezen door Feyenoord. Jaar later nog een poging. Weer afgewezen'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 08:29do 14-03-2019 om 08:29

Wouter Burger hoopt komend seizoen definitief door te breken in Feyenoord. Eind februari zette de jonge middenvelder zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 in De Kuip. 

Burger (18) heeft altijd al gedroomd van een doorbraak in Feyenoord 1, vertelt hij in supportersmagazine Hand in Hand. "Er was maar één club waar ik wilde voetballen. Dus deed ik mee aan Feyenoord talentendagen in de hoop toegelaten te worden. De eerste keer werd ik afgewezen. Ik speelde toen nog als linksbuiten en ik was niet explosief genoeg. Een jaar later nog een poging gedaan. Weer afgewezen. Dit keer omdat Feyenoord geen ruimte had; de elftallen van O12 zaten al vol."

Burger zocht zijn heil bij stadgenoot Excelsior. "Ook al werd ik tweemaal afgewezen door Feyenoord, het voelde voor mij niet als nee, maar eerder als nog even wachten. En mijn geduld werd uiteindelijk beloond. Ik wist dat Feyenoord ooit zou komen. Ik heb de liefde van Feyenoord overgenomen van mijn ouders. Als je op de tribune zit, wil je niets liever dan later zelf op die grasmat voetballen."

In augustus maakte Burger zijn debuut in Feyenoord 1. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf de tiener speelminuten in de voorronde van de Europa League. 

Lees ook: Contractnieuws in De Kuip: 'Ik ben hier superblij mee en ontzettend trots op'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws