Stevens tipt Van Bommel: 'Zou hem er niet bij zetten, dan wordt het té jong'

Stevens tipt Van Bommel: 'Zou hem er niet bij zetten, dan wordt het té jong'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 08:49do 14-03-2019 om 08:49

PSV-middenvelder Michal Sadilek is nog te jong voor een vaste plek in PSV 1. Dat stelt Huub Stevens in gesprek met Voetbal International. Sadilek kreeg begin maart, op bezoek bij Excelsior (0-2 winst), zijn eerste basisplaats van trainer Mark van Bommel. 

Van Bommel koos maandenlang voor een vast middenveld met Jorrit Hendrix, Pablo Rosario en Gastón Pereiro. Met Sadilek en Mo Ihattaren kloppen er nu twee talenten op de deur. Van Bommel heeft óók nog Erick Gutiérrez achter de hand.

"Ik denk dat Van Bommel alleen een lastige keuze heeft moeten maken op de nummer 10-positie. Hendrix is na de winterstop misschien wat minder, maar hij heeft tot nog toe met Rosario een goede prestatie geleverd. Dat duo is controlerend echt prima. Het klopt dat ze nu wat meer worden vastgezet, maar ik denk dat PSV met Gutiérrez op een van die plekken nog meer risico loopt", stelt Stevens.

Té jong
"Ihattaren is nu dé man op 10, die moet dan voor de nodige creativiteit gaan zorgen. Zijn leeftijd zegt me daarbij niets. Van Bommel heeft lang vastgehouden aan Pereiro, als Ihattaren het krediet krijgt dat zijn voorganger heeft gekregen, kan hij lang blijven staan."

"Wel heeft PSV nu een heel jong middenveld, daarom zou ik Sadilek er ook nog niet bij zetten. Want dan wordt het denk ik té jong. Maar dat Sadilek eraan komt, is mij ook wel duidelijk."

Lees ook: 'Van Bommel zegt direct waar het op staat. Dat is lastig voor een Latijnse jongen'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws