Tierende Boer na zuur verlies in Amsterdam: 'Ik koop hier geen reet voor'

Tierende Boer na zuur verlies in Amsterdam: 'Ik koop hier geen reet voor'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 14:28do 14-03-2019 om 14:28

PEC Zwolle-doelman Diederik Boer was absoluut niet te genieten, woensdagavond na de nederlaag van zijn team in de Johan Cruijff Arena. In eigen huis won Ajax in de absolute slotfase met 2-1 dankzij een rake kopbal van Daley Blind. 

In de mixed zone stond Boer - ingevallen voor de geblesseerde Mickey van der Hart - te foeteren. Ook hij had namelijk gezien dat het in degradatienood verkerende PEC het in de tweede helft heel aardig deed tegen Ajax. Vlak voor tijd leek de ploeg van trainer Jaap Stam nog minimaal een punt over te houden aan het loodzware uitduel. 

"Ik koop hier helemaal geen reet voor", tekende de Stentor op uit de mond van Boer. "Wij hebben één ding nodig en dat zijn punten. Het is een repeterend verhaal. Je moet killersmentaliteit voor beide doelen hebben om die punten bij elkaar te sprokkelen."

"Dat betekent dat je gewoon je man moet dekken in verdedigend opzicht. Dat laten we bij beide doelpunten van Ajax na. En aan de andere kant moet je ook sneller scoren. Dat heb je tegen AZ gezien. In de eerste helft creëer je genoeg, maar scoor je niet. Dan sta je gewoon waar je hoort te staan."

Nu wachten er voor PEC twee cruciale duels met Excelsior en FC Emmen. "Dan telt alleen de winst. De manier waarop, maakt me geen reet uit. PEC moet in de Eredivisie blijven. Alleen dat telt."

Lees ook: Pover Ajax door het oog van de naald: Blind redt Amsterdammers in slotfase

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws