'Muitende' Van Overeem treft Van den Brom opnieuw: 'Broer begon over Pirlo'

'Muitende' Van Overeem treft Van den Brom opnieuw: 'Broer begon over Pirlo'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 18:33do 14-03-2019 om 18:33

Joris van Overeem maakt zich geen zorgen over de samenwerking met trainer John van den Brom bij FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder vertrok afgelopen zomer bij AZ, omdat Van den Brom nauwelijks een beroep op hem deed.

De oefenmeester stelde zelfs dat Van Overeem een 'beetje had lopen muiten'. "Het was een periode waarin ik minder speelde bij AZ en een interview had gegeven aan De Telegraaf. Dat viel niet helemaal lekker", zegt Van Overeem tegen Voetbal International. "Zelf vond ik het allemaal wat overdreven. In dat interview gaf ik aan dat er op dat moment veel werd gewisseld. Ik gebruikte het opgooien van een muntje als metafoor. De rest van Nederland vond het niet zo erg, mijn teamgenoten ook niet. Door de club werd ik wel een wedstrijd geschorst."

Van Overeem ziet de nieuwe samenwerking met Van den Brom als 'een nieuwe situatie'. "Toen de naam van de trainer rondzong in Utrecht, begon mijn broer direct over Andrea Pirlo. Die was bij AC Milan niet zeker van een basisplaats, maar bij Juventus onder dezelfde trainer dé grote man. Nu ben ik geen Pirlo en zijn AZ en FC Utrecht geen AC Milan en Juventus, maar je begrijpt wat ik bedoel. Het is een andere situatie."

"De trainer en ik heb hebben elkaar onlangs nog gesproken", vervolgt Van Overeem. "Hij vertelde dat hij al onze wedstrijden had gezien en vond dat ik goed speelde. Ja, ook als controleur. Hij vond het mooi om te zien dat ik die rol zo goed kon invullen. Dat is een goed teken richting volgend seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Van den Brom een succes in Utrecht?

Ja
69%
Nee
31%
(2566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws