Van der Gijp geen fan van analist Verbeek: Ik ga nu ingrijpen

Van der Gijp geen fan van analist Verbeek: "Ik ga nu ingrijpen"

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 21:34do 14-03-2019 om 21:34

René van der Gijp is blij met de terugkeer van Wim Kieft bij voetbalpraatprogramma Veronica Inside. Kieft is momenteel analist bij Ziggo Sport, waar hij onder meer te gast is bij Rondo. Van dat programma is Van der Gijp geen fan.

"Hij zit bij dat verloren Rondo. Daar kijkt niemand naar. Daar denken ze allemaal dat het komt omdat ze achter de decoder zitten, maar het kan ook dat ze niets toevoegen", zegt Van der Gijp bij Recht uit Rotterdam.

Van der Gijp vindt de onderwerpkeuze bij Rondo niet goed. "Iedereen weet dat we in Nederland alleen maar geïnteresseerd zijn in Ajax, Feyenoord, PSV, Sparta en Excelsior. We zijn niet geïnteresseerd in Manchester City, maar zij gaan gewoon twintig minuten over Pep Guardiola zitten praten. Dat interesseert niemand. Dat bleek ook uit de kijkcijfers van het Engelse voetbal, daar kijkt niemand naar. Daar hebben ze het een half uur over Eric Cantona."

Van der Gijp weet niet waarom Kieft zo goed bij VI past. "Ik zou het niet weten. Degene die moeilijk bij ons past is Gertjan Verbeek. Hij wil uitpraten, wil niet in de rede gevallen worden en geeft lange antwoorden."

"Het is niet dat dat ophoudt, maar na drie minuten heb ik het wel gehad als iemand iets uitlegt. Het gaat niet over Afghanistan, Syrië en de ontmoeting tussen Kim Jong-un en Trump, maar over de rechtsback van Feyenoord, die geen rechtsback is. Ik denk dan soms van: ik ga nu ingrijpen, dit duurt te lang."

Lees ook: Van der Gijp: 'Voor vier miljoen euro kunnen ze Vlap, Lammers en Pierie kopen'

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws