Perez: 'Zelden een speler zo veel zien doen met zulke beperkte kwaliteiten'

Perez: 'Zelden een speler zo veel zien doen met zulke beperkte kwaliteiten'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 07:49vr 15-03-2019 om 07:49

Kenneth Perez keek donderdagavond vol verbazing naar Olivier Giroud. De Franse Chelsea-spits heeft dit seizoen pas één Premier League-goal op zijn naam staan, maar pakte tegen Dinamo Kiev uit met een fraaie hattrick.

Giroud komt hierdoor op negen goals in evenveel Europa League-wedstrijden. Perez vindt dat een bijzonder gegeven, gezien de beperkte technische vaardigheden van de 32-jarige Fransman. "Ik heb zelden een speler gezien die zo veel heeft gedaan met zulke beperkte kwaliteiten", oordeelt de Deen tijdens de Europa League-uitzending van FOX Sports donderdagavond. Perez doelt op de WK-titel die Giroud afgelopen zomer met Frankrijk binnenhaalde. "Maar als je hem in het Franse team ziet... net alsof hij een prijs heeft gewonnen om mee te mogen doen."

De spits is fysiek beresterk, maar komt volgens Perez zwaar tekort qua techniek en balbehandeling. "Het is net alsof hij een trampoline in zijn schoenen heeft, alle ballen springen weg. Soms maakt hij vanuit het niets een geweldig doelpunt. Maar hij doet ook wel eens dingen dat je denkt: heeft hij wel op voetbal gezeten?" Dat Giroud in de Europa League zo goed op schot is, verbaast de Deense analist echter niet. "Het is toch een stapje lager dan de Premier League. Dan heeft hij zijn fysiek mee. En hij kan ook prima koppen."

Chelsea won uiteindelijk met 0-5 in Kiev en plaatste zich overtuigend voor de kwartfinale van de Europa League. Vrijdagmiddag wordt bekend wie The Blues zullen treffen bij de laatste acht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws