'Interessante' PSV-strijd op komst: 'Bij VVV kun je fouten maken, bij PSV nooit'

'Interessante' PSV-strijd op komst: 'Bij VVV kun je fouten maken, bij PSV nooit'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 08:48vr 15-03-2019 om 08:48

Als Jeroen Zoet komend seizoen bij PSV blijft, staat hem een fraaie concurrentiestrijd te wachten. Lars Unnerstall wordt momenteel nog verhuurd aan VVV-Venlo, maar wil volgend seizoen voor zijn kans gaan in Eindhoven.

Oud-doelman Anton Scheutjens, die vorige zomer afscheid nam als keeperstrainer van FC Kopenhagen, verwacht een 'interessante' strijd tussen Zoet en Unnerstall. "Hij heeft geweldige reddingen en reflexen op de lijn", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad over Unnerstall. "Iets verder voor zijn doel zou het beter kunnen en ook voetballend is hij niet de allersterkste. Maar met zijn uitstraling, lengte en postuur compenseert hij veel. Er staat wel iemand."

Scheutjens benadrukt dat het keepen bij PSV heel anders is dan in Venlo. "Niet alleen omdat er daar minder te redden valt, maar vooral omdat je veel meer bezig bent met organiseren en meevoetballen van achteruit", stelt de vijftigjarige Nuenenaar. "Unnerstall moet alles nog opbouwen in Eindhoven."

Hans van Breukelen wil zich nog niet aan een voorspelling over de uitkomst van de concurrentiestrijd wagen. "Het is appels met peren vergelijken", vindt de voormalig KNVB-directeur, doelman van de winnende EK-ploeg in 1988. De Breuk is het met Scheutjens eens dat de druk bij PSV heel anders is dan die bij VVV. "Een keeper bij VVV krijgt veel meer te doen, waardoor het ook makkelijker is om je te laten zien. Je mag soms fouten maken, iets wat bij PSV nooit kan."

Unnerstall en Zoet staan zondagmiddag tegenover elkaar. VVV-Venlo en PSV trappen om 12.15 uur af in De Koel.

Lees ook: "Ik verwacht dat ik volgend jaar bij PSV speel. Als basisspeler? Ja"

Poll

Wie vind jij een betere keeper?

(1538 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws