Ziyech: 'Voor de wedstrijd begint, denk je wel even: daar loopt de grote Ronaldo'

Ziyech: 'Voor de wedstrijd begint, denk je wel even: daar loopt de grote Ronaldo'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 16:10vr 15-03-2019 om 16:10

Hakim Ziyech kijkt uit naar de dubbele confrontatie met Juventus in de Champions League. Dat de creatieve middenvelder op hetzelfde veld zal staan met Cristiano Ronaldo is hem niet vreemd, met Marokko nam hij het op het WK al op tegen Portugal.

"Voor de wedstrijd begint, denk je wel even: daar loopt de grote Ronaldo. Maar als er eenmaal is afgetrapt, verdwijnt dat gevoel meteen. Dan is het gewoon focus op je eigen wedstrijd", vertelt hij op de website van Ajax. Portugal won die wedstrijd met 1-0, door een goal van Ronaldo. "Hij is wel echt een killer natuurlijk: één kans, één goal. Dat liet hij toen ook weer zien."

Ziyech is 'zeer tevreden' met de loting. "Het is een heel grote club met veel historie, dat is alleen maar leuk. Het wordt heel lastig natuurlijk, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als we altijd doen op Champions League-avonden, maken we zeker kans."

Tegen Real Madrid bewees Ajax een hoog niveau te kunnen halen. "Voetballend deden we het goed, maar ook qua mentaliteit waren we gewoon heel sterk. Die combinatie is onze kracht. We zijn Europees meteen goed begonnen dit seizoen en we groeien nog steeds. (...) Hier leef je naartoe als voetballer en als team. Dit wordt gewoon weer twee keer de wedstrijd van ons leven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws