Van der Vaart over kansen Ajax: 'Als ze dat doen een fluitje van een cent'

Van der Vaart over kansen Ajax: 'Als ze dat doen een fluitje van een cent'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 20:12vr 15-03-2019 om 20:12

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 20:31vr 15-03-2019 om 20:31

Rafael van der Vaart denkt dat Ajax het loodzwaar krijgt in de kwartfinale van de Champions League. De oud-international is zeer onder de indruk van het optreden van Juventus tegen Atlético Madrid in de vorige ronde.

"Die tweede wedstrijd was echt niet normaal. Ze speelden echt fantastisch", zegt Van der Vaart voor de camera van de NOS. "Dat is misschien wel de beste wedstrijd die ik dit seizoen heb gezien in de Champions League. Ze zaten er bovenop. Atlético is voor mijn gevoel drie keer over de middenlijn geweest en dat was het."

"En Ronaldo is natuurlijk waanzinnig, als je dat op die leeftijd nog steeds kan", vervolgt de oud-Ajacied zijn lofzang. "Zó fit, zó beslissend. Het van te voren ook nog eens zeggen en het dan gewoon doen. Het wordt een zware dobber voor Ajax. Toch speel ik liever tegen Ronaldo dan tegen Messi, hoe gek dat ook klinkt", voegt hij daaraan toe. "Met Ronaldo weet je gewoon: hij zal scoren. Maar als Ajax doet wat ze kunnen, dan maken ze zeker kans."

Van der Vaart deelt wel meteen een waarschuwing uit aan de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Ik heb het zelf ook een paar keer meegemaakt: tegen Italiaanse ploegen denk je altijd dat je beter bent, het voelt lekker, maar eigenlijk win je nooit. Daar moeten ze voor waken." Wat gebeurt er als Ajax net zo speelt als tegen Real Madrid? "Dan is het een fluitje van een cent", grapt de ex-middenvelder. "Maar ik weet niet of ze dat nog kunnen evenaren."

Lees ook: 'Veel respect' voor Ajax en De Ligt: 'Vergis je niet: hij is een gevestigde naam'

Poll

Heeft Ajax kans tegen Juventus?

(13087 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws