Van de Beek: 'Het blijft zonde, ik ben onderdeel van een heel goede groep'

Van de Beek: 'Het blijft zonde, ik ben onderdeel van een heel goede groep'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 21:30vr 15-03-2019 om 21:30

Donny van de Beek vindt zich geen 'echte nummer tien'. De 21-jarige Oranje-international speelt de laatste weken vaak iets meer naar achteren op het middenveld van Ajax en daar voelt hij zich prettig bij.

"Ik kan op 10 of op 6, dat maakt niet heel veel uit, maar ik heb niet dat ik zeg: ik ben een echte 10", vertelt Van de Beek bij Ajax Inside op Ziggo Sport. "Ik denk dat de beste positie voor mij 8 is. Dan kom je erin lopen in plaats van dat je met je rug naar het doel staat. En dan kom je wat meer in het spel voor. Dat is denk ik mijn beste positie, van box-to-box."

Van de Beek staat de laatste weken naast Frenkie de Jong geposteerd, maar die vertrekt in de zomer naar FC Barcelona. Meer spelers lijken Ajax te gaan verlaten. Van de Beek vindt het jammer dat de selectie uit elkaar dreigt te vallen. "Het blijft wel zonde. Het zou mooi zijn als je iedereen bij elkaar kunt houden. Dat heb je nu eenmaal in het voetbal tegenwoordig, zeker in Nederland. Ik heb wel het idee dat ik onderdeel ben van een speciale groep, sowieso een heel goede groep."

Van de Beek wil het seizoen in ieder geval goed afsluiten. "Nu komen de belangrijkste maanden van het jaar eraan. Die zullen beslissend zijn. Je kunt nog zo'n goed team hebben, maar het draait om de prijzen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws