Fortuna wint degradatiekraker van Emmen ondanks afgekeurde wereldgoal Diemers

Fortuna wint degradatiekraker van Emmen ondanks afgekeurde wereldgoal Diemers

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 21:55vr 15-03-2019 om 21:55

Laatste update: zaterdag 16 maart 2019 om 06:01za 16-03-2019 om 06:01

Fortuna Sittard heeft vrijdag een even eenvoudige als belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie. De Limburgers waren met 3-1 te sterk voor directe concurrent FC Emmen.

Fortuna kende op eigen veld een bliksemstart. Al na één minuut en vijftien seconden lag de bal in het doel. Na een snelle counter ontstond er chaos in de defensie van Emmen, waarna de bal uiteindelijk via Andrej Lukic in het doel verdween. Michael de Leeuw was met een kopbal op de lat dicht bij de gelijkmaker, maar aan de andere kant viel na achttien minuten al de 2-0. Andrija Novakovich kopte de bal door naar Lisandro Semedo, die raak schoot.

Die treffer kwam hard aan bij de bezoekers, die niet veel meer konden doen dan de schade beperken. Dat leek te lukken, maar op slag van rust maakte Novakovich er 3-0 van. De international van de Verenigde Staten kopt uit een voorzet van Jorrit Smeets fraai tegendraads binnen. 

Met Jafar Arias voor Keziah Veendorp en Nick Kuipers voor Lukic, probeerde Emmen-trainer Dick Lukkien het tij te keren. Dat bracht niet het gewenste effect teweeg. In een rommelige tweede helft leek Mark Diemers er twintig minuten voor tijd op schitterende wijze 4-0 van te maken. Hij krulde de bal in de kruising, maar zijn goal werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Het leidde tot onbegrip bij Fortuna.

Veel deed het niet af aan de ruime zege. Emmen eindigde het duel met tien man. Na inmenging van de VAR zette scheidsrechter Danny Makkelie een gele kaart voor Glenn Bijl om in een rode. Bijl haalde de doorgebroken Novakovich door. Emmen deed in de slotseconden alsnog iets terug: Reuven Niemeijer tekende voor de eretreffer. Fortuna klimt naar plek twaalf met 29 punten, Emmen blijft zestiende met 25 punten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws