'De eerste helft van Heerenveen was slecht, de tweede helft was heel erg slecht'

'De eerste helft van Heerenveen was slecht, de tweede helft was heel erg slecht'

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 09:36zo 17-03-2019 om 09:36

Jan Olde Riekerink moest zaterdagavond met lede ogen aanzien hoe sc Heerenveen een goede serie uit handen gaf. De Friezen waren zes duels achter elkaar zonder nederlaag, maar in het eigen Abe Lenstra Stadion ging De Graafschap er met de 3-0 zege vandoor.

De trainer van Heerenveen stelt dat zijn ploeg het moeilijk heeft met ploegen die de punten hard nodig hebben. "We hebben het hartstikke slecht gedaan", zegt Olde Riekerink na afloop tegen FOX Sports. "De eerste helft was slecht, de tweede helft was heel slecht. We krijgen ploegen tegenover ons die hard voor de punten vechten, maar daar hebben wij niet genoeg tegenover gesteld."

Olde Riekerink kon niet anders concluderen dan dat de Superboeren verdiend met de drie punten terug naar de Achterhoek gingen. "Sam Lammers en Michel Vlap werden lamgelegd, maar dan moet er ruimte voor anderen komen. Wij kunnen uit het niets met creativiteit mogelijkheden krijgen, maar vandaag niet. De overwinning van De Graafschap is terecht."

"De koppies hangen omlaag", vervolgt de oefenmeester van de Friese club. "Gelukkig wel. De volgende wedstrijd voor ons is Excelsior-thuis. Als wij niet leren van vandaag, dan wordt dat ook een moeilijke wedstrijd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws