Zwak PSV zwijnt in Venlo en pakt drie punten door late punter Lozano

17-03-2019 14:08 Laatste update: 14:17
289

Met pijn en moeite heeft een zwijnend PSV zondagmiddag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. In de 86e minuut schoot Hirving Lozano de enige en dus winnende treffer binnen.

PSV kreeg in de eerste 45 minuten meerdere goede kansen. VVV-keeper Lars Unnerstall lag in de weg toen Angeliño en Steven Bergwijn voor hem opdoken. Ook Jeroen Zoet moest een aantal keer aan de bak. Op slag van rust keerde hij een inzet van Peter van Ooijen erg fraai. Patrick Joosten was gevaarlijk met schoten van afstand.

In de rust greep PSV-trainer Mark van Bommel in: Mohamed Ihattaren bleef achter in de kleedkamer, Donyell Malen mocht het na de pauze laten zien. Die wissel leidde niet bepaald tot beter spel of grote kansen. Na een uur spelen was Luuk de Jong wel dichtbij. Unnerstall keerde de kopbal vaerigenn de targetman.

VVV werd in het laatste kwart van de wedstrijd steeds sterker. De Limburgers drongen PSV terug op eigen helft en kregen via Ralf Seuntjens, Joosten en Johnatan Opoku wederom kansen op de openingstreffer. PSV speelde niets klaar en leek opnieuw tegen duur puntenverlies aan te lopen in een uitduel.

Van Bommel nam in de laatste tien minuten risico door controleur Michal Sadilek in te ruilen voor Cody Gakpo, een extra aanvaller. Een écht slotoffensief volgde er niet, maar de winnende treffer viel alsnog. Na een solo punterde de verder onzichtbare Hirving Lozano knap de 0-1 binnen. Denzel Dumfries wist PSV kort daarna overigens nog te redden door op de doellijn knap een bal te keren.

Titelconcurrent Ajax komt om 14.30 uur in actie. De formatie van trainer Erik ten Hag gaat op bezoek bij AZ. Bij winst komt Ajax weer op twee punten van PSV. In de volgende competitieronde staat de kraker tussen Ajax en PSV op het programma in Amsterdam.