Ten Hag schuift aan bij Rondo: Hoe wij spelen, is het allermoeilijkste

Ten Hag schuift aan bij Rondo: "Hoe wij spelen, is het allermoeilijkste"

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 20:33zo 17-03-2019 om 20:33

De speelstijl die Ajax nastreeft is de lastigste om uit te voeren, stelt trainer Erik ten Hag. Volgens de 49-jarige Tukker zijn teams die aanvallend en initiatiefrijk willen voetballen, extra kwetsbaar.

"Hoe wij spelen, is het allermoeilijkste", laat Ten Hag zondagavond, na de 1-0 nederlaag op bezoek bij AZ, weten als tafelgast van Rondo op Ziggo Sport. "Als het niet loopt, ben je extra kwetsbaar. Als het wel loopt, kun je de tegenstander je wil opleggen en vermaak je het publiek."

Volgens de Ajax-trainer is het voor een voetbalteam de grootste uitdaging om 'een plan met de bal' te hebben. "Er zijn maar heel weinig ploegen die dat kunnen. Eigenlijk kunnen alleen de teams van Pep Guardiola dat."

Dat een dergelijk aanvallende speelstijl risico's met zich meebrengt, beseft Ten Hag maar al te goed. "De kritiek op dit soort ploegen, die het spel willen maken, is altijd hetzelfde. Of het nou FC Barcelona, Manchester City of Bayern München (de huidige en de twee voormalige werkgevers van Guardiola, red.) is: die zijn kwetsbaar in de omschakeling."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws