Bizot frustreert Ajax: 'Hij heeft zich bewezen, verschrikkelijk mooie reddingen'

Bizot frustreert Ajax: 'Hij heeft zich bewezen, verschrikkelijk mooie reddingen'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 07:26ma 18-03-2019 om 07:26

Marco Bizot was tegen Ajax een van de uitblinkers bij AZ, maar of de doelman klaar is om zich op een hoger niveau te laten zien is lastig te voorspellen. Dat stelt Harry Lubse, die wel vindt dat Bizot zijn uitnodiging voor het Nederlands elftal zelf heeft afgedwongen.

"Hij is door Ajax aan het werk gezet en heeft zich opnieuw bewezen", zegt Lubse als rapporteur van De Telegraaf. "Ik heb Bizot een aantal verschrikkelijk mooie reddingen zien verrichten. Hij hield zijn doel schoon bij schoten van onder meer Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, maar vooral de manier waarop hij in de slotfase de kopbal van Klaas-Jan Huntelaar over de lat tikte, was indrukwekkend."

"Maar of hij ook al klaar is om daadwerkelijk onder de lat te staan bij Oranje vind ik moeilijk in te schatten", vervolgt de oud-spits van onder meer PSV over de 28-jarige sluitpost. "Hij heeft daar natuurlijk concurrentie van keepers als Jasper Cillessen en Jeroen Zoet. Dat zijn jongens die al ervaring hebben opgedaan bij topclubs en zich op dat niveau hebben bewezen."

"Bizot krijgt bij AZ veel te doen, waardoor hij zich kan onderscheiden", aldus Lubse. "Op een hoger niveau is het echter de uitdaging om de boel ook overeind te houden wanneer de tegenstander maar tweemaal voor het doel opduikt. Op die momenten moet je er staan en de ballen dan eveneens pakken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws