Update: 'Cambuur en De Jong zijn eruit, presentatie gepland voor woensdagmiddag'

Update: 'Cambuur en De Jong zijn eruit, presentatie gepland voor woensdagmiddag'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 18:00di 19-03-2019 om 18:00

Henk de Jong wordt nog deze week gepresenteerd als nieuwe trainer van SC Cambuur. Alleen formaliteiten scheiden de huidig De Graafschap-trainer en zijn assistent Sandor van der Heide van een terugkeer in Leeuwarden.

Volgens de Leeuwarder Courant is Cambuur de enige optie in het noorden. Bij sc Heerenveen, FC Groningen en FC Emmen is een trainerswissel op dit moment niet aan de orde. PEC Zwolle zoekt wél naar een nieuwe oefenmeester - Jaap Stam vertrekt naar Feyenoord - maar die zoektocht gaat nog wel een paar weken duren.

De Jong liet na de 0-3 zege van De Graafschap bij sc Heerenveen al weten dat hij snel duidelijkheid hoopt te kunnen geven. "Er spelen een paar dingen", zei de 54-jarige oefenmeester. "En daar kom ik volgende week uit. Dan moet alles klaar zijn. Je moet er goed bij zijn met de kop, want we gaan snel doorpakken."

De Jong wil vanwege ziekte van zijn vrouw dichter bij zijn woonplaats Drachten gaan werken. Ook Cambuur heeft baat bij duidelijkheid op korte termijn. Veel contracten lopen af en de stem van De Jong weegt zwaar bij het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Hij wordt de opvolger van René Hake.

Update 11.38: Cambuur-directeur Ard de Graaf bevestigt maandag in gesprek met Voetbal International dat Henk de Jong zo goed als zeker de nieuwe trainer wordt van de club. "Het is inmiddels geen geheim meer dat we Henk graag als trainer willen. We hebben de afgelopen dagen een paar goede gesprekken met elkaar gevoerd en verwachten er op korte termijn definitief uit te komen", wordt hij geciteerd. Sandor van der Heide, nu assistent van De Jong bij De Graafschap, wordt ook bij Cambuur de rechterhand van de trainer. 

Update 19/3 18.00: De transfer van De Jong en Van der Heide is in kannen en kruiken, meldt de Leeuwarder Courant dinsdag. Het Friese tweetal zal woensdagmiddag, wanneer er bij De Graafschap geen training gepland staat, gepresenteerd worden bij de huidige nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws