Ajax maakt einde aan geruchten rond Overmars: nieuw contract tot 2024

Ajax maakt einde aan geruchten rond Overmars: nieuw contract tot 2024

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 16:08ma 18-03-2019 om 16:08

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 16:31ma 18-03-2019 om 16:31

Ajax gaat het contract van directeur spelersbeleid Marc Overmars openbreken en verlengen tot medio 2024. Dat meldt de Amsterdamse topclub maandag via de officiële kanalen. Ajax lijkt met de contractverlenging een einde te maken aan alle geruchten rond Overmars. 

De directeur wordt al maanden nadrukkelijk gelinkt aan Arsenal, dat op zoek naar een nieuwe technisch directeur. "Er zijn bij Ajax nog genoeg uitdagingen en ik heb het hier naar mijn zin. We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal. Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit", wordt de voormalig international geciteerd op de website van Ajax

"Overmars liet ons weten sterk het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Ajax. Hij weet dat wij erg tevreden zijn over zijn functioneren. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen die Ajax zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt in de jaren waarin hij deel uitmaakt van de directie", voegt president-commissaris Leen Meijaard daar aan toe.

Duidelijkheid
"Wij hebben er als RvC ook vertrouwen in dat de club met hem de komende jaren vervolgstappen kan maken. Voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van Ajax is het ook van belang dat op sleutelposities zoals deze duidelijkheid is over de toekomst. Kortom: we zijn blij dat Marc Overmars zich voor een langere periode aan Ajax wil verbinden."

Overmars (45) is sinds 2012 verantwoordelijk voor het technisch beleid van Ajax. Engelse media schreven al maandenlang dat de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Oranje in beeld was bij Arsenal. Football London was er enkele dagen terug nog van overtuigd dat Overmars zélf zijn zinnen had gezet op een overstap naar The Gunners

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws