Koeman grapt over gepasseerde hattrickheld Weghorst: Had moeten wachten

Koeman grapt over gepasseerde hattrickheld Weghorst: "Had moeten wachten"

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 17:45ma 18-03-2019 om 17:45

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 17:52ma 18-03-2019 om 17:52

Ronald Koeman staat achter zijn keuze om Luuk de Jong wél en Wout Weghorst níet op te roepen voor het Nederlands elftal. Weghorst tekende zaterdag namens VfL Wolfsburg voor drie goals en twee assists tijdens een 5-2 zege in de Bundesliga op Fortuna Düsseldorf. 

Weghorst (26) behoorde nog wel tot de voorselectie van Oranje, dat deze week speelt tegen Wit-Rusland en Duitsland. Of Koeman het moeilijk vond om de targetman weg te strepen voor zijn definitieve spelersgroep? "Nee. Op dit moment vind ik Luuk de Jong beter voor de rol die wij in gedachten hebben voor hem", reageerde Koeman, maandag tijdens een persconferentie in Zeist. "Welke rol? Dat heeft te maken met de speelstijl van de tegenstander of met een wedstrijd waarin we directer willen spelen."

Een Duitse reporter vroeg aan de bondscoach of er geen twijfel was ontstaan na het optreden van Weghorst tegen Düsseldorf. "Ik moest mijn selectie vrijdag al bekendmaken. Misschien had ik tot zondag moeten wachten... Als Wout hattricks blijft maken, kan ik niet om hem heen."

Check ook: Weghorst slacht Fortuna Düsseldorf en maakt een hattrick

Daarna, serieuzer: "Ik heb in januari met Wout gesproken in Portugal. Weghorst werkt hard en is een goede jongen. Hij is nog steeds jong en als hij op deze manier doorgaat, komen zijn kansen bij Oranje echt wel."

Lees ook: Koeman in gesprek met worstelende Memphis: 'Lukte niet, teleurstellend'

Poll

Wie vind jij een betere spits?

(1408 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws