PSV-iconen tellen zegeningen: 'Kunnen met gerust hart naar Amsterdam afreizen'

PSV-iconen tellen zegeningen: 'Kunnen met gerust hart naar Amsterdam afreizen'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 18:31ma 18-03-2019 om 18:31

PSV kan zondag 31 maart met een gerust hart naar Amsterdam afreizen voor de Eredivisie-topper tegen Ajax. Dat stellen clubiconen Willy en René van de Kerkhof, die de Eindhovenaren desondanks een heel matige wedstrijd zagen spelen tegen VVV-Venlo (0-1 winst).

"PSV was helemaal niet in goeden doen", zegt Willy bij Omroep Brabant. "Op het moment dat verdedigers zoals Daniël Schwaab heel veel aan de bal zijn, gaat het niet goed met PSV. Denzel Dumfries is niet in vorm en Hirving Lozano helemáál niet. Dan wordt het billenknijpen in Venlo. VVV speelde goed en verdiende een punt. Gelukkig was er die opleving van Lozano. We zijn met heel veel geluk weggekomen daar. Maar als je daarna ziet wat er bij AZ-Ajax gebeurt, is PSV de winnaar van het weekend."

Daar sluit broer René zich bij aan. Hij vond de zege van AZ op Ajax verdiend. "Na de grandioze wedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid heeft Ajax in Nederland op dit moment moeite om wedstrijden te 'maken'." Hij wijst op de midweekse confrontatie van de Amsterdammers met PEC Zwolle (2-1). "Die won Ajax ook maar met de hakken over de sloot."

PSV heeft al met al geen reden tot klagen, beseft René. "De man die het doelpunt maakte, was een van de slechtste spelers bij PSV. Maar Lozano bleef staan en maakte toch met een puntertje die goal. Nu kunnen we met een gerust hart naar Amsterdam afreizen." De voorsprong van PSV op de rivaal bedraagt vijf punten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws