Van der Gaag vertrekt per direct bij NAC Breda: trainer dient zelf ontslag in

Van der Gaag vertrekt per direct bij NAC Breda: trainer dient zelf ontslag in

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 19:33ma 18-03-2019 om 19:33

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 19:50ma 18-03-2019 om 19:50

Mitchell van der Gaag vertrekt per direct bij NAC Breda. De trainer heeft maandag zijn ontslag aangeboden bij het bestuur van de hekkensluiter van de Eredivisie, zo bevestigt hij tegenover BN DeStem en Voetbal International.

Na de 0-4 nederlaag tegen FC Utrecht gaf Van der Gaag al te kennen over zijn functioneren na te gaan denken. "Het is klaar, meer dan dit kan ik niet doen", licht Van der Gaag zijn beslissing maandagavond toe aan VI. "Ik regisseer mijn eigen ontslag."

Van der Gaag ging pas afgelopen zomer aan de slag in Breda als opvolger van Stijn Vreven. Hij was daarvoor twee seizoenen succesvol werkzaam geweest bij Excelsior en had eerder onder meer FC Eindhoven onder zijn hoede. Bij NAC vielen de prestaties vanaf de eerste minuut tegen. Met 17 punten uit 26 wedstrijden staat de ploeg momenteel stijf onderaan in de Eredivisie. De achterstand op FC Emmen bedraagt acht punten.

Bovendien werd NAC al in de eerste ronde van de KNVB Beker uitgeschakeld door RKC Waalwijk. Na het nieuwe dieptepunt tegen FC Utrecht, ziet de 47-jarige Van der Gaag geen perspectief meer bij de Brabanders. Hij besluit daarom de eer aan zichzelf te houden. Zijn tot medio 2020 doorlopende contract is in goed overleg ontbonden.

Van der Gaag stond in het verleden in het buitenland aan het roer bij Marítimo Funchal en Belenenses. Hij is na Jean-Paul de Jong (FC Utrecht) en John van 't Schip (PEC Zwolle) de derde Eredivisie-trainer die dit seizoen vertrekt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws