'Het ging bij Ajax alleen over Real Madrid en Juventus, niet over AZ'

'Het ging bij Ajax alleen over Real Madrid en Juventus, niet over AZ'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 21:54ma 18-03-2019 om 21:54

AZ won zondag van Ajax, maar Gertjan Verbeek denkt niet dat PSV de champagne kan ontkurken. Alleen als Ajax over twee weken thuis niet wint van PSV, is de titelstrijd gestreden.

"Ik vind de strijd niet gestreden. Het zal afhangen van de wedstrijd Ajax - PSV. Als Ajax die weet te winnen, zit het mee. Maar als ze punten verspelen is het gespeeld", vertelt Verbeek bij Veronica Inside.

Verbeek weet waarom Ajax zondag verloor in Alkmaar. "Ajax ging weer van eigen kracht uit en wilde bepalend zijn. Ze waren niet gefocust op deze wedstrijd en deden niet wat ze moesten doen. AZ heeft daar heel goed gebruik van gemaakt. Het ging bij Ajax alleen maar over Real Madrid, Juventus en de Champions League en niet over AZ. Dat kun je je als Ajax niet permitteren."

Na afloop werd er veel gespeculeerd over de vermoeidheid van de Ajacieden. "Je weet hoeveel wedstrijden je moet spelen", zegt Johan Derksen. "Dat is inherent aan het succes dat je hebt."

"Een trainer moet de intensiteit dan aanpassen aan het wedstrijdschema. Een Nederlandse trainer vindt dat er getraind moet worden zoals er gespeeld wordt. Daar lachen ze in Engeland om, want daar trainen ze nooit hard tussen drie wedstrijden in een week. De vermoeidheid komt door de trainingen, niet door de wedstrijden."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Eens met Verbeek?

(1418 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws