Lof voor werk Overmars bij Ajax: 'Deze transferwindow moet aanzet zijn tot meer'

Lof voor werk Overmars bij Ajax: 'Deze transferwindow moet aanzet zijn tot meer'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 07:05di 19-03-2019 om 07:05

Arie van Os staat achter de beslissing van Ajax om verder te gaan met Marc Overmars. De voormalig penningmeester van de Amsterdammers is enthousiast over het werk van de directeur spelersbeleid, die niet inging op de avances van Arsenal.

"Ik denk dat hij op dit moment ontzettend goed werk doet", zegt Van Os in De Telegraaf. "Hij laat het geld rollen, op verantwoorde wijze", doelt hij op aankopen als Dusan Tadic en Daley Blind. "Deze transferwindows moeten de aanzet zijn tot meer. Goed verkopen is makkelijker dan goed inkopen, maar dat heeft Marc de afgelopen periode allebei goed gedaan."

"Ik hoop dat hij voor volgend seizoen ook weer een aantal topaankopen verricht", vervolgt Van Os, die de beslissing van Ajax om het contract van Overmars te verlengen tot medio 2024 kan billijken. "Er zijn weinig goede technisch directeuren en al helemaal weinig zo goed als Marc. Martin van Geel van Feyenoord vind ik ook goed, uitstekend zelfs."

Overmars (45) is sinds 2012 verantwoordelijk voor het technisch beleid van Ajax. Engelse media schreven maandenlang dat de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Oranje in beeld was bij Arsenal. The Gunners lopen na Monchi echter ook een blauwtje bij de voormalig linksbuiten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is Overmars de best mogelijke directeur voor Ajax?

(1159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws