Foppe de Haan: 'Hij zal het waarschijnlijk niet doen, maar ik dacht aan Van Gaal'

Foppe de Haan: 'Hij zal het waarschijnlijk niet doen, maar ik dacht aan Van Gaal'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 09:18di 19-03-2019 om 09:18

Foppe de Haan denkt dat Louis van Gaal een goede voorzitter van de KNVB zou zijn. De voetbalbond neemt later dit jaar afscheid van Michael van Praag.

"Een bondsvoorzitter moet, net als de koning die af en toe het land in trekt, naar de clubs toe om te kijken: hoe doen jullie dat nou? Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met het dalende ledenaantal bij de jongens? Sommige clubs gaan daar heel creatief mee om", zegt De Haan in Trouw. "Uiteindelijk moet een bondsvoorzitter die kennis overbrengen, zodat anderen er ook van kunnen leren."

"Hij zal het waarschijnlijk niet doen, maar ik dacht aan Louis van Gaal", schuift De Haan een mogelijke opvolger van Van Praag naar voren. "Je moet een 'verbinder' hebben, iemand die boven de partijen staat en het voetbal in zijn hart heeft. Van Gaal is zo iemand."

De KNVB hoeft het in ieder geval niet te proberen bij De Haan. "Nou, het voorzitterschap ambieer ik niet, hoor. Ik ben het ooit eens geweest bij de CBV (Coaches Betaald Voetbal, red.), maar dat voelde toen niet helemaal goed. Ik noemde mezelf een low profile-voorzitter. Ik was er niet echt happy mee. Ik voel me simpelweg geen voorzitter."

Lees ook'Robin Hood' wil KNVB-voorzitter worden: 'Ajax en PSV krijgen het steeds beter'

Poll

Van Gaal als voorzitter van de KNVB?

(777 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws