Van der Vaart: 'Als we ons nu niet plaatsen, dan plaatsen we ons nooit meer'

Van der Vaart: 'Als we ons nu niet plaatsen, dan plaatsen we ons nooit meer'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 13:33di 19-03-2019 om 13:33

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 13:34di 19-03-2019 om 13:34

Rafael van der Vaart verwacht dat het Nederlands elftal zich kwalificeert voor het EK van 2020. De oud-international vindt dat Oranje beter is gaan draaien sinds Frenkie de Jong is opgeroepen.

"We komen van ver, maar hebben de afgelopen tijd goede resultaten gehaald tegen topploegen. Dat is gewoon erg knap", aldus Van der Vaart tegenover Mikro Gids. "Ik let extra op de jonge wereldtoppers: Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Memphis Depay. Sinds Frenkie in de ploeg staat, zijn de spelers om hem heen beter gaan voetballen. Met die spelers plus Van Dijk en Wijnaldum heeft Oranje weer een sterke as, een stevig fundament. Mooi om te zien."

Van der Vaart verwacht dan ook dat Oranje zich zal kwalificeren voor het eindtoernooi. "Duitsland blijft erg lastig natuurlijk, maar verder mag het geen probleem zijn. Estland, Noord-Ierland en Wit-Rusland, daar dachten we in mijn tijd niet eens over na. De beste twee uit de poule gaan door, en dan is er nog de achterdeur via de Nations League. Als we ons nu niet plaatsen, kunnen we wel inpakken. Dan plaatsen we ons nooit meer, haha."

Poll

Plaatst Oranje zich voor het EK 2020?

(4615 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws