'Griezmann wordt 'koopje van de zomer': afkoopsom daalt met tientallen miljoenen'

'Griezmann wordt 'koopje van de zomer': afkoopsom daalt met tientallen miljoenen'

19-03-2019 14:22 Laatste update: 15:03
46

Antoine Griezmann kan volgens het Spaanse AS één van de koopjes van de naderende transferzomer worden. Het contract van de Franse vedette van Atlético Madrid bevat momenteel nog een transferclausule van 200 miljoen euro. Dat bedrag daalt per 1 juli met 80 miljoen, weet AS. 

Afgelopen zomer dreigde de 27-jarige Griezmann te vertrekken uit Madrid. Onder meer FC Barcelona werd gelinkt aan de international. Atlético slaagde erin om het contract van Griezmann open te breken en te verlengen tot medio 2023. De afkoopsom in het contract van de spits werd verdubbeld, van 100 miljoen naar 200 miljoen.

AS weet echter dat dit bedrag over een paar maanden aanzienlijk daalt, met liefst 80 miljoen euro, naar 120 miljoen. Dat is een 'betaalbare som' voor de grootste clubs van Europa, concludeert het medium - en dus kan hij 'het koopje van de zomer' worden. 

Barcelona zou in de zomer wederom in de markt zijn voor Griezmann. Ook diverse ploegen uit de Premier League hebben naar verluidt een oogje op de oud-speler van Real Sociedad. Sinds 2014 scoorde Griezmann 130 keer in 248 officiële duels namens Atlético. 

Lees ook: Sensationeel bericht in Frankrijk: 'Barça en Griezmann praten over transfer'