'Ajax scout in Eredivisie: Koopmeiners, Til, Stengs, Doan en Odegaard bekeken'

'Ajax scout in Eredivisie: Koopmeiners, Til, Stengs, Doan en Odegaard bekeken'

19-03-2019 23:06 Laatste update: 23:40
Eredivisie 109 Reacties

Ajax richt de blik nadrukkelijk op jonge talenten uit de Eredivisie. Diverse spelers zijn in beeld bij de Amsterdammers, onder wie drie AZ'ers. Dat onthult Hans Kraay jr. dinsdagavond bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Ze gaan er bij Ajax vanuit dat Onana, De Ligt, De Jong, Ziyech en Tagliafico weggaan", vertelt Kraay. "Ze hebben een aantal topscouts en hebben gezegd: we gaan elke wedstrijd Teun Koopmeiners, Guus Til en Calvin Stengs volgen, want die kunnen we allemaal betalen. Ze gaan ook elke week Ritsu Doan bekijken en ook op Martin Odegaard zit elke week iemand. Ze kijken ook naar trainingen. Ze hebben dus gezegd: wij kunnen elke speler die wij willen uit de Eredivisie halen."

Hans Kraay verwacht dat Ajax meer dan 200 miljoen euro ontvangt door uitgaande transfers. "Als ze bijvoorbeeld een type Stengs halen, dan zal er ook wel een internationale ervaren speler zoals Tadic komen. Ik denk dat ze verschrikkelijk veel geld gaan uitgeven."

Hans Kraay gaat ook in op de berichten rond Davy Pröpper, wiens naam op een lijstje zou staan in de Johan Cruijff Arena. "Ik denk dat Ajax, als hij niet weggaat, de allerbeste Davy Pröpper al heeft. Dat is Donny van de Beek. Ik vind hem als rechtermiddenvelder veel beter dan als tien."

Lees ook: Pröpper zegt niet meteen nee tegen Ajax: "Ik luister overal naar, ja"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s