NEC-captain ziet zijn seizoen in rook opgaan door noodzakelijke operatie

NEC-captain ziet zijn seizoen in rook opgaan door noodzakelijke operatie

20-03-2019 21:26
40

NEC kan dit seizoen niet meer beschikken over aanvoerder Rens van Eijden. De centrale verdediger, die deze zomer na een periode bij AZ terugkeerde in Nijmegen, heeft slepende liesklachten en moet worden geopereerd.

Van Eijden speelde zijn laatste wedstrijd voor NEC op 13 januari (3-2 nederlaag tegen FC Eindhoven). Sindsdien kwam de captain van de Nijmegenaren niet meer in actie voor zijn club vanwege liesklachten. Die klachten blijven terugkeren bij Van Eijden, waardoor hij onder het mes moet. Het herstel van Van Eijden zal volgens de clubsite van NEC zo'n zes maanden duren.

Dat betekent dat NEC het tijdens de rest van dit seizoen en de eventuele play-offwedstrijden zonder zijn aanvoerder moet stellen. Van Eijden kwam voor dit seizoen over van AZ en speelde tot dusver zestien wedstrijden voor de Nijmegenaren. Daarin kwam hij twee keer tot scoren. NEC staat voorlopig op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, een plek die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s