Advocaat voorspelt: 'Ik ga er van uit dat dat voor Oranje geen problemen oplevert'

Advocaat voorspelt: 'Ik ga er van uit dat dat voor Oranje geen problemen oplevert'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 06:53do 21-03-2019 om 06:53

Dick Advocaat verwacht dat het Nederlands elftal zich zonder problemen zal kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in 2020. Oranje dient bij de eerste twee landen in de groep te eindigen om voor het eerst sinds 2014 weer een eindtoernooi te halen.

De ploeg van Ronald Koeman trapt de kwalificatiereeks donderdagavond af met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. "Thuisduels tegen dit soort landen mogen geen probleem zijn voor het Nederlands elftal", zegt Advocaat tegen De Telegraaf. "Deze wedstrijd moet gewoon drie punten opleveren. Zeker omdat je daarna direct Duitsland hebt, is dat belangrijk."

Advocaat trof de Wit-Russen drie keer als bondscoach. In 2002 werd tijdens de kwalificatie voor EURO 2004 twee keer gewonnen: in Eindhoven met 3-0 en in Minsk met 0-2. "Uitwedstrijden kunnen nog wel eens lastig zijn tegen dit soort tegenstanders", zegt de huidige oefenmeester van FC Utrecht daarover. "Omdat je dan te maken kunt krijgen met bijzondere omstandigheden."

Maar al met al verwacht Advocaat dat Oranje het EK zonder al te veel moeite zal bereiken. "Uit deze poule gaan twee landen door", analyseert hij. "Dus ik ga ervan uit dat dat geen probleem zal opleveren."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws