Eetbuien en depressie na vertrek bij Feyenoord: 'Werd aan mijn lot overgelaten'

Eetbuien en depressie na vertrek bij Feyenoord: 'Werd aan mijn lot overgelaten'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 07:37do 21-03-2019 om 07:37

Junior Albertus bewaart vervelende herinneringen aan zijn vertrek bij Feyenoord. In 2014 werd de aanvaller aan de kant gezet door de Rotterdamse topclub. Albertus zakte daarna steeds verder af. 

Tijdens een gesprek aan het einde van het seizoen kreeg Albertus te horen dat Feyenoord niet met hem verder wilde. Aanvankelijk was hem juist een plek in de A1 beloofd. "Mijn mentale weerbaarheid was slecht. Ik werd door Feyenoord aan mijn lot overgelaten, toen ik opgaf. Ik kwam in een dip. Ik was telkens te laat thuis. Het klikte niet zo met de nieuwe vriend van mijn moeder. Als ik thuis was, lag ik alleen naar mijn telefoon of naar films te kijken. Ik was depressief", blikt Albertus terug met de Volkskrant. 

"Mijn drie broers waren ook teleurgesteld in mij. Ze dachten dat ik zou slagen in het betaald voetbal. In Emmen kon ik opnieuw beginnen, maar ook daar is het niet gelukt. Via HHC Hardenberg en Sparta Nijkerk ben ik bij HBSS terechtgekomen. Mentaal ben ik nu sterker, denk ik. Ik wist destijds niet dat het voetbal zo hard was."

Tijdens die zware periode zocht de inmiddels 23-jarige Albertus zijn troost in voedsel. "Ik ging eten en nog eens eten. Ongezond voedsel. Veel patat. Ik kwam kilo's aan. Ik voelde me waardeloos."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws