Ronaldo krijgt boete voor 'cojones-gebaar' en is er gewoon bij tegen Ajax

Ronaldo krijgt boete voor 'cojones-gebaar' en is er gewoon bij tegen Ajax

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 15:58do 21-03-2019 om 15:58

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 16:13do 21-03-2019 om 16:13

Ajax mag zich opmaken voor een dubbele confrontatie met Cristiano Ronaldo. De Portugees is door de UEFA beboet voor zijn 'cojones-gebaar' tegen Atlético Madrid, maar ontloopt een schorsing.

Volgens Sportmediaset is Ronaldo bestraft op basis van artikel 11. Er werd gespeculeerd dat Ronaldo wegens zijn gebaar mogelijk geschorst zou worden voor de eerste Champions League-kwartfinale tegen Ajax. Dat is dus niet het geval. Wel krijgt de Portugees een boete van twintigduizend euro.

In de return van de achtste finale was Ronaldo met drie goals hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de eliminatie van Atletico Madrid, dat de heenwedstrijd nog met 2-0 had gewonnen. De Portugees vierde zijn hattrick door zijn 'cojones' te tonen. Daarmee nam hij Atlético-trainer Diego Simeone op de hak, die drie weken daarvoor precies zo juichte nadat zijn ploeg thuis met 2-0 van Juventus wist te winnen.

De Argentijnse trainer werd door de UEFA bestraft met een geldboete en diezelfde straf heeft ook de ster van de Oude Dame opgelegd gekregen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws