Janssen volledig buiten beeld bij Nederlands elftal: Het kan snel gaan

Janssen volledig buiten beeld bij Nederlands elftal: "Het kan snel gaan"

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 20:37do 21-03-2019 om 20:37

Vincent Janssen werd drie jaar geleden bestempeld als dé spits van het Nederlands elftal voor de komende jaren, maar nu is de overbodige aanvaller van Tottenham Hotspur volledig buiten beeld geraakt. Oranje heeft geen baat meer bij een vaste nummer negen, constateert Pierre van Hooijdonk.

Janssen speelde zijn laatste interland op 10 oktober 2017, in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (2-0). "Het kan snel gaan", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "Hij ging naar Tottenham Hotspur en speelde daar niet. Uiteindelijk kwam Bas Dost, wat ook geen echt succes was. Je ziet dat we van de ouderwetse nummer negen af zijn. We spelen nu met Memphis, die vijftien jaar lang niet op negen had gespeeld."

"Als je kijkt naar wie het makkelijkst doelpunten maakt uit de mogelijkheden, zijn dat de ouderwetse nummer negens", zegt Van Hooijdonk. "Spelers die nu spelen kunnen ook een rendement halen, maar die zullen niet ieder jaar 25 goals maken. Ze zijn wel in staat om uit het niets iets te creëeren. De ouderwetse nummer negen heeft daar veel meer problemen mee."

Oranje begint de EK-kwalificatiereeks tegen Wit-Rusland, een op papier minder sterke tegenstander. Ook hier kiest bondscoach Ronald Koeman voor Memphis als centrumspits. "Hij wil het gevoel van de wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk vasthouden, daarom heeft hij hiervoor gekozen. Dit zou een wedstrijd kunnen zijn voor Luuk de Jong, een van de weinige aanvallers die wél in vorm is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws