'In Duitsland geven ze een spuit of pillen: en door. Maar ik kón niet meer'

'In Duitsland geven ze een spuit of pillen: en door. Maar ik kón niet meer'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 13:14vr 22-03-2019 om 13:14

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 13:22vr 22-03-2019 om 13:22

Charlison Benschop hoopt bij De Graafschap weer zijn draai te vinden na enkele moeizame seizoenen in Duitsland. De van FC Ingolstadt gehuurde spits kampte de laatste jaren met de ene na de andere blessure.

Na twee succesvolle seizoenen bij Fortuna Düsseldorf tekende hij in 2015 bij Hannover 96. Benschop kampte echter met een oude schaambeenontsteking en moest tussen december 2015 en april 2017 toekijken vanaf de tribune. "Ik verbeet de pijn, want had nog steeds last van die blessure. In Duitsland zijn ze wat dat betreft heel radicaal: ze zetten er een spuit in of geven je pillen, en je speelt door. Maar op een gegeven moment kón ik gewoon niet meer", vertelt hij aan Voetbal International.

Benschop bleef nog twee jaar in Hannover, maar kwam niet vaak aan spelen toe. Zijn doelpunt op bezoek bij Bayern München bleek een schaars hoogtepunt. "Toen dacht ik: Oké Charlie, nu gaat het gebeuren. Maar als je dan een week later toch weer op de bank zit, dan ga je aan jezelf twijfelen." De spits leed onder het gebrek aan vertrouwen van zijn trainers. "Ik zie er misschien stoer uit, maar ik ben niet van ijzer gemaakt, hè? Ik ben een gevoelsmens."

Ook bij FC Ingolstadt kon hij niet uitgroeien tot onbetwiste basisspeler, waarna hij besloot om zijn geluk te beproeven bij De Graafschap. "Spelen, weken achter elkaar, fit worden, goals maken, vertrouwen krijgen", somt hij zijn doelstellingen op. "Wat dat betreft ben ik Henk de Jong en Peter Hofstede (de trainer en de technisch manager in Doetinchem, red.) enorm dankbaar dat ik hier zit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws