Ajax zet gekozen koers voort en verlengt contract: Daar ben ik trots op

Ajax zet gekozen koers voort en verlengt contract: "Daar ben ik trots op"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 15:11vr 22-03-2019 om 15:11

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 15:20vr 22-03-2019 om 15:20

Ajax en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali gaan langer met elkaar door. Het contract tussen beide partijen is verlengd tot de zomer van 2021, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen.

Het oorspronkelijke contract van Ouaali zou komende zomer aflopen. "Ik ben blij dat ik mijn verblijf bij Ajax met twee jaar heb mogen verlengen", reageert Ouaali. "Het getuigt van veel vertrouwen dat Ajax met mij verder wil, daar ben ik trots op. In de afgelopen jaren heb ik samen met alle medewerkers hard gewerkt om het niveau van onze opleiding verder omhoog te brengen."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars, die begin deze week ook al zijn contract bij Ajax verlengde, is content met de nieuwe verbintenis. "Wij wilden graag met Saïd verder. Hij is een harde werker en een betrouwbaar persoon met een stabiel karakter. Toen hij hier begon was het een roerige tijd, maar mede dankzij hem heeft de opleiding een goed vervolg kunnen geven aan de destijds ingeslagen weg. We zien veel goede ontwikkelingen bij de jeugd. Het meest in het oog springt de toename van het aantal trainingsuren."

"Centraal in onze doelstellingen stond het stimuleren van individuele spelers en de doorstroom van talent, binnen de jeugdopleiding en uiteindelijk naar Ajax 1", vervolgt Ouaali, die al meer dan zeven seizoen in dienst is bij Ajax. "We hebben daarin de afgelopen 3 jaar veel bereikt, maar ik realiseer mij dat het altijd beter kan en moet. Deze verlenging geeft mij de kans door te gaan op de ingeslagen weg en onze jeugdopleiding verder te ontwikkelen."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws