Overmars baalt van gebrek aan motivatie: 'Je moet het opbrengen, dat mis ik wel'

Overmars baalt van gebrek aan motivatie: 'Je moet het opbrengen, dat mis ik wel'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 22:52vr 22-03-2019 om 22:52

Marc Overmars mist bij tijd en wijlen de honderd procent motivatie bij Ajacieden. De spelers van de Amsterdammers kunnen het in de Champions League wel opbrengen, maar tijdens competitiewedstrijden gaat het tot teleurstelling van Overmars vaak mis.

De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers snapt waar het mentaal gezien mis gaat bij de spelers van Ajax. "In Europa is het voor onze spelers hét moment om hun visitekaartje af te geven", legt Overmars uit bij Inside Ajax. "Als wij tegen een iets lager Eredivisieteam spelen, dan willen zij tegen het grote Ajax presteren. Wat dat betreft moet je altijd honderd procent motivatie kunnen opbrengen, maar dat mis je weleens."

Overmars gaat ook in op het risico dat Ajax dit seizoen alleen de beker wint of zelfs zonder prijzen eindigt. "De beker is een prijs, maar het is niet de prijs waarvan we bij Ajax zeggen dat we die absoluut willen gaan halen. De moeilijkheid is ook dit jaar weer gebleken in het combineren van Europa en de competitie. We krijgen kleine blessures, spelers zijn niet helemaal fris en fit. Daar moeten we ons tegen wapenen."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws