Memphis ziet 'iets heel moois ontstaan' bij Oranje: 'Word opgeraapt als ik val'

Memphis ziet 'iets heel moois ontstaan' bij Oranje: 'Word opgeraapt als ik val'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 07:12za 23-03-2019 om 07:12

Memphis Depay krijgt steeds meer het gevoel dat hij deel uitmaakt van een bijzonder team bij Oranje. De aanvaller, tegen Wit-Rusland goed voor twee goals en twee assists, prijst het saamhorigheidsgevoel in de selectie.

"Het vertaalde zich in een uitstekende wedstrijd, maar het begon al toen we ons maandag in het hotel meldden", zegt Memphis in De Telegraaf. "We waren lang niet bij elkaar geweest en dus blij om elkaar te zien. De eerste twee dagen hadden we echt veel in te halen en werd er veel met elkaar gepraat en gedold. Dan ben je een eenheid, een echt team. We zijn aan het bouwen."

De spirit is volgens de 25-jarige Memphis een wapen. "Ik weet dat ik word opgeraapt als ik val. Er is iets moois aan het ontstaan. Daar ben ik heel blij mee. Dat heb ik voor de wedstrijd ook gezegd. Ik ben trots op waar we nu staan als team en in het leven, want we zijn allemaal jongens met verschillende opvoedingen. Sommigen komen van ver, ik ook."

Volgens de oud-PSV'er is dit qua warmte en onderlinge band de meest bijzondere selectie waar hij deel van uitmaakte. "Ik vond de sfeer tijdens het WK 2014 ook heel speciaal. We vormden een hecht team en er was ook toen discipline. Alleen denk ik dat deze generatie nóg dichter bij elkaar ligt qua leeftijd en interesses."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws