'Bij Ajax lopen goede spelers rond, zoals De Ligt, De Jong, Van de Beek en Neres'

'Bij Ajax lopen goede spelers rond, zoals De Ligt, De Jong, Van de Beek en Neres'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 19:15za 23-03-2019 om 19:15

Ruud Krol kijkt vol trots naar het huidige Ajax van Erik Ten Hag, dat zich in de kwartfinales van de Champions League heeft weten te spelen. "De oude filosofie is terug", zegt de oud-voetballer tegen Corriere della Sera. 

"Dat is terug te zien aan de resultaten", zegt Krol. "Er lopen erg goede spelers rond, zoals De Ligt, De Jong, Van de Beek en Neres. Maar het belangrijkste is dat er al spelers zijn die op de deur van het eerste kloppen. Dat is altijd een van de geheimen van onze opleiding geweest."

De 69-jarige Krol speelde jarenlang in de verdediging van Ajax. "Of De Ligt de nieuwe Krol is? Het is een goede verdediger, die nog steeds erg jong is. Hij heeft een geweldige toekomst voor zich, ook als hij fouten maakt. Om te groeien zal hij Nederland moeten verlaten." Naar verluidt zijn Juventus en FC Barcelona twee van de clubs die De Ligt willen hebben. "Juventus is beter, maar het hangt af van wat de jongen zelf wil", aldus Krol.

Ajax en Juventus nemen het in april tegen elkaar op in de Champions League. "Beide ploegen hebben hun gevaren, maar ik denk dat Juventus sterker is. Door de motivatie kunnen de spelers echter boven zichzelf uitstijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws