Het is natuurlijk niet dat alles hosanna is wat ik met Memphis bespreek

"Het is natuurlijk niet dat alles hosanna is wat ik met Memphis bespreek"

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 20:19za 23-03-2019 om 20:19

Ronald Koeman probeert het Memphis Depay naar de zin te maken bij het Nederlands elftal, maar iedere speler van de 25-koppige selectie krijgt aandacht. Memphis heeft het bij Olympique Lyon lastig en geniet zichtbaar bij Oranje.

"Ik geef m'n spelers aandacht. Je wilt ze allemaal vertrouwen geven en belangrijk maken. De aandacht naar de jongens die niet starten is ook een belangrijk onderdeel. Het is wel een speler die bij ons iets meer vrijheid heeft dan bij zijn club", vertelt Koeman op de persconferentie.

"Hij speelt centraal. De combinaties met de jongens om hem heen, Babel, Bergwijn, Wijnaldum, is goed afgestemd. Dat ontwikkelt zich. Als hij hier binnenkomt, voelt hij zich prettig en heeft hij plezier. Die vrijheid krijgen ze ook. Het is natuurlijk niet dat alles hosanna is wat ik met Memphis bespreek. Er zijn wel momentjes waarvan ik denk: dat kan anders of nog iets beter. Dat zoek ik met hem."

Aanvoerder Virgil van Dijk vertelt dat Memphis van grote waarde is van dit Oranje. "Hij is een speler die vol vertrouwen speelt en zowel aanvallend als verdedigend heel belangrijk is. Dat laat hij iedere keer weer zien. Hij is iedere keer weer belangrijk voor ons."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws