Gijp over '14 centimeter ontsluiting' bij Koeman: 'Drie jaar lang niet aangekeken'

Gijp over '14 centimeter ontsluiting' bij Koeman: 'Drie jaar lang niet aangekeken'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 21:53za 23-03-2019 om 21:53

René van der Gijp kon tijdens zijn carrière redelijk opschieten met bondscoach Ronald Koeman, maar later vertroebelden de verhoudingen tussen de twee oud-PSV'ers. Van der Gijp meent dat hij het zelf 'verpest' heeft.

De Veronica Inside-analist kan zich nog herinneren dat hij ooit op kraambezoek was bij Koeman om de pasgeboren zoon van de latere trainer te bekijken. "Zijn vrouw vroeg toen: wil je hem nog even zien? Ik zei: nee joh, laat maar", lacht Van der Gijp in de radio-uitzending van collega Wilfred Genee. "Ronald is best wel gevoelig voor dat soort dingen."

In 2009 zei Van der Gijp tijdens een tv-uitzending van VI dat Koeman, net aangesteld als trainer van AZ, 'eruitzag alsof hij veertien centimeter ontsluiting heeft'. "Toen heeft hij mij ook drie jaar niet aangekeken. Maar ik zag hem laatst weer bij Rob Jansen (de zaakwaarnemer van zowel Van der Gijp als Koeman, red.). Toen ging het wel weer tussen ons hoor." De analist heeft ook bewondering voor Koemans werk als bondscoach. "Hij heeft het hartstikke leuk voor elkaar."

Lees ook: Koeman over 'cafépraat' van Van der Gijp: 'Makkelijk om zulke dingen te roepen'

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws