Koeman over 'cafépraat' van Van der Gijp: 'Makkelijk om zulke dingen te roepen'

Koeman over 'cafépraat' van Van der Gijp: 'Makkelijk om zulke dingen te roepen'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 14:26za 23-03-2019 om 14:26

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 14:34za 23-03-2019 om 14:34

Ronald Koeman moet hartelijk lachen om de uitspraken die René van der Gijp vrijdagavond in Veronica Inside deed. Volgens de analist kan Nederland 'met een beetje geluk' zomaar met 4-0 of 5-0 van Duitsland winnen.

Koeman deed deze uitlatingen af als 'cafépraat'. "Het is makkelijk om dat soort dingen te roepen als je geen verantwoordelijkheid hebt", liet hij zaterdag weten tijdens de persconferentie in aanloop naar Nederland-Duitsland, geciteerd door De Telegraaf. "Dan kun je alles zeggen. Ik ga daar niet in mee."

In gesprek met de NOS ging Koeman ook in op de voorspellingen vooraf, zonder expliciet de naam van Van der Gijp te noemen. "Ik moet ook lachen om alle verhalen van mensen die zeggen: 4-0, 5-0. Dan denk ik: heb je zelf niet gevoetbald?" Dat Oranje in oktober met 3-0 van Die Mannschaft won, zegt de bondscoach niet veel. "Dat was een pijnlijke nederlaag voor hen. Maar je moet je afvragen of de uitslag ook verdiend was."

Nederland en Duitsland treffen elkaar zondagavond in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena. De aftrap van de EK-kwalificatiewedstrijd staat gepland voor 20.45 uur.

Lees ook: Koeman legt keuze voor Hateboer uit: 'In deze situatie kijk je ook naar fitheid'

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Wat wordt Nederland-Duitsland?

(13649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws