Koeman legt keuze voor Hateboer uit: 'In deze situatie kijk je ook naar fitheid'

Koeman legt keuze voor Hateboer uit: 'In deze situatie kijk je ook naar fitheid'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 13:29za 23-03-2019 om 13:29

Ronald Koeman heeft op basis van fitheid gekozen om Hans Hateboer op te roepen voor het Nederlands elftal. Daryl Janmaat gaf in een gesprek met de bondscoach te kennen dat hij niet honderd procent fit is, zo meldt Koeman op de persconferentie.

Na de blessure van Kenny Tete riep Koeman Hans Hateboer als vervanger op, terwijl Daryl Janmaat in de voorselectie zat. "Ik kan me voorstellen dat het misschien onduidelijk is", zegt Koeman op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. "Ik heb beide jongens gesproken en toen de keuze voor Hans gemaakt."

"Dat lag ook aan het feit dat Janmaat niet honderd procent fit was", legt Koeman verder uit. "Natuurlijk kijk je ook naar je team en maak je dan een keuze, maar we wilden op snelle termijn een speler erbij hebben. Dan vraag je in die situatie ook naar de fitheid van beide spelers. Toen was Janmaat daarin niet honderd procent."

De bondscoach maakte ook duidelijk dat Denzel Dumfries zondagavond naar alle waarschijnlijkheid kan spelen. "Als er geen rare dingen gebeuren kan hij gewoon spelen. Hij heeft gewoon getraind en kon alles doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws