Acht (!) spelers van Polen geveld door griepgolf: 'Milik nam virus mee uit Napels'

Acht (!) spelers van Polen geveld door griepgolf: 'Milik nam virus mee uit Napels'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 23:05za 23-03-2019 om 23:05

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 15:23zo 24-03-2019 om 15:23

De nationale ploeg van Polen kampt met grote problemen in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van zondagavond. Liefst acht spelers van de Poolse selectie zijn geveld door griepverschijnselen.

Onder meer de topschutters Krzysztof Piatek en Arek Milik (rechts en links op de foto) en Southampton-verdediger Jan Bednarek zijn een vraagteken voor de ontmoeting in Warschau. Bondscoach Jerzy Brzeczek tastte in het duister over de oorzaak van de griepgolf. "Misschien was er iets mis met de airconditioning in het hotel", liet hij weten. De medische staf moet ervoor zorgen dat het virus niet verder verspreid wordt.

Italiaanse media suggereren dat het griepvirus zijn oorsprong heeft in Napels, waar Milik actief is. Twee spelers van Napoli kampten deze namelijk met soortgelijke symptomen: doelman Alex Meret en middenvelder Fabian Ruiz moesten deze week afzeggen voor hun interlandverplichtingen. Mogelijk hebben de twee Milik aangestoken, waarna de oud-Ajacied het virus verspreid heeft in het Poolse trainingskamp.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws