'Klootzak van 100 kilo': 'Ik laat me niet uitschelden, zeker niet door de scheids'

'Klootzak van 100 kilo': 'Ik laat me niet uitschelden, zeker niet door de scheids'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 07:55zo 24-03-2019 om 07:55

Achilles 1894-spits Matthijs Hensens had zich heel wat voorgesteld van zijn rentree in de hoofdklasse zaterdag. De 22-jarige Groninger was lange tijd uit de roulatie met een kruisbandblessure, maakte zijn rentree tijdens de derby tegen Be Quick 1887 en kreeg direct een rode kaart.

Aanleiding hiervoor was een ruzie met arbiter Jurjen Kaper, vertelt Hensens aan RTV Drenthe. "Ik kreeg een duw in mijn rug en toen zei ik, misschien een beetje brutaal, tegen de scheidsrechter: dat is toch een overtreding? Toen reageerde hij: je bent 100 kilo, klootzak." De spits reageerde vervolgens 'niet netjes', gebruikte het woord 'mongool' en mocht inrukken. "Ik laat mij niet uitschelden. En helemaal niet door een scheidsrechter. Ik benadeel mijn team, maar ze hebben het mij vergeven. Het is niet jouw schuld, zeiden ze."

Achilles-trainer Paul Weerman wist niet wat hij meemaakte. "Matthijs werd volle bak in zijn rug gelopen en daarna maakte de scheidsrechter een paar opmerkingen over zijn gewicht. Ik vind het eigenlijk heel triest", vertelt de oud-spits van onder meer FC Emmen en BV Veendam. "De reactie van Matthijs is volgens de regels rood, maar ik had in zijn situatie waarschijnlijk hetzelfde gedaan." De trainer van de Assenaren is echter niet van plan om beroep aan te tekenen. "Je weet hoe dat werkt in zo'n commissie. Het is toch vaak elkaar de hand boven het hoofd houden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws