'Als Duitsland verliest, zou het zomaar kunnen zijn dat Löw moet vertrekken'

'Als Duitsland verliest, zou het zomaar kunnen zijn dat Löw moet vertrekken'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 08:40zo 24-03-2019 om 08:40

Gertjan Verbeek is benieuwd naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Volgens de FOX Sports-analist houden beide ploegen elkaar in balans en hebben ze allebei evenveel kans om te winnen.

Verbeek vermoedt dat de kans 'fiftyfifty' zijn. "In Duitsland hebben ze inmiddels ook wel in de gaten dat Nederland groeit", verwijst hij in gesprek met NUsport naar de vorige ontmoeting, de 2-2 in Gelsenkirchen. De ploeg van Ronald Koeman maakte tijdens het thuisduel met Wit-Rusland een goede indruk op Verbeek. "Oranje straalde dominantie uit. En spelvreugde, met Memphis Depay en Frenkie de Jong als de vertegenwoordigers daarvan. Individueel heeft Oranje misschien niet de sterkste spelers, maar het is wel een team dat speelt met plezier", vindt hij.

De momenteel clubloze trainer heeft extra aandacht voor 'collega' Joachim Löw: de Duitse bondsoach nam een gewaagde beslissing door gevestigde namen als Mats Hummels, Jerome Boateng en Thomas Müller af te serveren. "Als die keuzes niet de juiste blijken te zijn, heeft dat gevolgen", voorspelt Verbeek. "Als Duitsland vanavond (zondag, red.) verliest, zou het zomaar kunnen zijn dat hij moet vertrekken."

Lees ook: BILD: Duitsland gaat Oranje bestrijden met drie 'Dreierkette', vraagtekens spelen

Poll

Wat wordt Nederland-Duitsland?

(13649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws